Over ons

small wave separator

Hoe zeilen enzo begon


Al weer heel wat jaren terug kocht ik een Frans kustvaardertje. Een mooi aluminium kajuitzeilscheepje (voor de kenners: een Pen Duick van 6 meter). Aangezien de zeilen aan vervanging toe waren, ging ik op zoek naar goede gebruikte. Een briefje op het prikbord in de jachthaven van Zuidland bleek de gouden tip. De verkoper bleek niet alleen in het bezit van mijn gezochte zeilen, maar had een kelderbox vol met allerhande zeilen. 

Uit de hand gelopen hobby


Kun je niet tien setjes voor me verkopen?’ informeerde hij voorzichtig. Het bleek een faillissementspartij te zijn en de beste man had zelf niets met watersport. Uiteindelijk nam ik er niet tien, maar de hele voorraad over. Dat was de start van wat inmiddels een (flink) uit de hand gelopen hobby is. Die tien zeilen werden er honderden en inmiddels is het misschien wel de grootste bootzeilenvoorraad van Nederland.  

Zo reilt en zeilt het bij Zeilen Enzo


Voor de goede orde, ik ben geen tuiger of zeilmaker. De door zeilmakers gehanteerde maatvoering voor zeilen I-J-P-E-LP hanteer ik dan ook niet. Hoe werk ik dan wel?

Ik meet de voor, onder, achterzijde en naar gelang de bovenzijde in:

  • Voorzijde betreft het voorlijk (VL)
  • Onderzijde betreft het onderlijk (OL)
  • Achterzijde betreft het achterlijk(AL)
  • Bovenzijde betreft het bovenlijk (BL)

Verder een omschrijving van de conditie en specificaties van een zeil.

Inmiddels is gebleken dat toezenden een prima alternatief is voor het speciaal langskomen en bekijken van een zeil. Het gewenste zeil stuur ik, na betaling, met de pakketdienst van Post.nl. 

Als het zeil naar de post is gebracht verkrijgt u van Post.nl de bijbehorende track en trace verzendcode toe gemaild zodat u de verzending kan volgen.

Mocht het gebruikte zeil onverhoopt niet aan de verwachting voldoen of niet passen neem ik deze weer retour. Dat is geen probleem. Dit is niet van toepassing bij een nieuw zeil. Immers na terugverkrijging zal een volgende gegadigde deze niet meer als nieuw classificeren. In principe hanteer ik hier een termijn van een week voor.

Liever eerst komen kijken?


Regelmatig ben ik onderweg of ben zelf op het water. Daarom hanteer ik geen vaste openingstijden. Wilt u een zeil komen bekijken? Stuur dan een e-mail om welk zeil het gaat en wanneer het u uitkomt. Dan maken we vrijblijvend een afspraak.